Hawaïaanse Poke

    (1)
    2 uur 15 minuten

    Het is vrij gemakkelijk om je eigen 'poke' in Hawaiaanse stijl te maken, maar de truc is om alleen superverse tonijn te gebruiken, zelfs als dat betekent dat het uit de diepvries komt.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 ml sojasaus
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 1 theelepel geraspte verse gember
    • 35 gr dungesneden lente-ui
    • 2 eetlepels verkruimelde, geroosterde macademianoten
    • 1 eetlepel verkuimeld gedroogd zeewier
    • 1/2 theelepel rode chilivlokken
    • 1/2 theelepel grof zout, of naar smaak
    • 450 gr ahi tonijn van sushi kwaliteit, in blokjes van 2 cm
    • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
    • Serveer met
    • (optioneel) citroensap, limoensap of rijstazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Klop sojasaus, sesamolie, geraspte gember, gesneden lente-uitjes, macademianoten, zeewier, chilivlokken en zout samen in een kom.
    2. Leg de blokjes tonijn in een kom. Schenk de marinade erover en schep door. Zet 2 uur in de koelkast. Meng nog eens door.
    3. Serveer met geroosterde sesamzaadjes, gesneden lente-ui en een beetje citroen- of limoensap, of rijstazijn.

    Tip

    Voeg geen azijn of citrussap toe aan de marinade. Dan krijg je niet de gewenste textuur van de vis.

    Meer van chef John

    Bekijk dit recept van Chef John op zijn kanaal foodwishes op YouTube.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties