Geroosterde bloemkool met dadels en pijnboompitten

    (4)

    In de oven geroosterde bloemkool met boter, knoflook, pijnboompitten en Medjool dadels. Een bijzondere manier om bloemkool te bereiden voor een snel en heerlijk bijgerecht!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bloemkool, in roosjes
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 55 gr boter
    • 45 gr pijnboompitten
    • 75g coarsely chopped Medjool dates
    • 1 clove garlic, minced

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat; bestrooi met zout en peper.
    3. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Roer de bloemkool om en bak nog 20 minuten langer tot de bloemkool goudbruin aan de randjes is.
    4. Smelt de boter in een kleine pan op middellaag vuur; roerbak de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn, in ongeveer 5 minuten. Voeg dadels en knoflook toe aan de pijnboompitten; bak tot de dadels zachter zijn, 2-3 minuten. Breng op smaak met zout.
    5. Schep de bloemkool in een serveerschaal. Bestrooi met het pijnboompittenmengsel en meng door. Serveer warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren