Witte asperges met witte wijn gnocchi

    Witte asperges met witte wijn gnocchi

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gnocchi is een van de lekkerste dingen op aarde. En als je me niet gelooft, probeer dan dit ontzettend lekkere recept met gnocchi en verse witte asperges.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 plakjes gerookt spek
    • 100 gr champignons, gesneden
    • 1 bos witte asperges, geschild en in stukken
    • 2 teentjes knfolook, fijngesneden
    • 100 ml witte wijn
    • 1 blikje (400 ml) kokosroom
    • 1 groentebouillonblokje
    • 500 gr gnocchi
    • 1 grote lente-ui, fijngesneden
    • snufje nootmuskaat
    • gemalen zwarte peper, naar smaak
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 handvol verse peterselie, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bak spek, champignons en asperges in een pan tot het spek bruin is. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Voeg de wijn toe, roer een paar minuten door en voeg dan de kokosroom toe. Zet het vuur zacht.
    2. Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje in het water. Voeg de gnocchi toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, tot ze naar de oppervlakte komen drijven. Giet af en schep ze in de witte wijnsaus die staat te pruttelen.
    3. Blijf de saus zachtjes koken en af en toe roeren tot de room dikker wordt en de gnocchi meer van het vocht opneemt en de saus minder waterig wordt. Na ongeveer 10 minuten voeg je lente-ui, nootmuskaat en royaal zwarte peper en Parmezaanse kaas toe. Laat 5-10 minuten zachtjes koken tot de saus dikker is.
    4. Serveer met verse peterselie en eventueel wat brood om de saus mee op te dippen.

    Witte asperges

    Gebruik verse witte asperges voor dit recept. Als je asperges uit een potje wilt gebruiken, voeg ze dan pas in stap drie met de zwarte peper en Parmezaanse kaas toe. Je kunt eventueel ook groene asperges gebruiken.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren