Aspergesalade met ham, champignons en ei

    (2)
    2 uur 40 minuten

    Deze salade van witte asperges, ham, champignons en ei moet je een paar uur laten staan zodat de smaken goed mengen.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg verse witte asperges
    • 150 gr gekookte ham, in blokjes
    • 1 klein potje of blikje champignons
    • 4 hardgekookte eieren
    • Dressing
    • 100 gr mayonaise
    • 100 gr naturel yoghurt
    • 1 theelepel mosterd
    • 2 eetlepels slagroom
    • Peper
    • Zout
    • Citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Schil de asperges en snij in stukjes. Kook gaar in ruim water met wat zout. Giet af en bewaar wat van het kookvocht. Laat afkoelen.
    2. Meng de afgekoelde asperges met de hamblokjes en champignons. Meng in een ander kommetje alle ingrediënten voor de dressing en verdun met wat kookvocht van de asperges. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Laat een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
    3. Snij de eieren in achten en verdeel over de salade.

    Asperges bereiden

    Bekijk ons artikel voor tips voor het schillen, koken en bewaren van verse witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren