Witte asperges uit de oven

    (2)

    Een erg makkelijk recept voor witte asperges gegratineerd in de oven. Dit kun je ook goed met een restje asperges van de vorige dag maken.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg witte asperges
    • een half hard bolletje
    • boter
    • Zout
    • 1 theelepel suiker
    • 250 ml Creme fraiche
    • 2 eieren, gesplitst
    • 50 gr geraspte Emmentaler
    • 1 eetlepel mierikswortel
    • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Schil de asperges en snij de houtige uiteinden af. Vul een aspergepan met gezouten water en breng aan de kook. Voeg het broodje en de suiker toe. Zet de asperges voorzichtig in de pan, breng aan de kook, zet het vuur dan lager en dek de pan af met en theedoek en laat 15-20 minuten zachtjes koken (afhankelijk van de dikte).
    2. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
    3. Haal de asperges uit de pan, laat uitlekken en leg ze in de ovenschaal.
    4. Meng creme fraiche, eidooiers, Emmentaler en mierikswortel goed door elkaar en breng op smaak met zout. Klop de eiwitten stijf en schep die door het mengsel heen. Schenk over de asperges, bestrooi met Parmezaanse kaas en verdeel er een paar vlokjes boter over. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren