Génoise biscuit (basiscake voor taarten)

    Leer hoe je dit klassieke Génoise biscuitdeeg kan maken, met behulp van de stap voor stap uitleg in onze video. Zodra je dit kan maken, zul je het steeds weer gebruiken als basis voor elke taart die je wilt! Bekijk ook de video van dit recept.


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 (24cm) cake

    • 5 eieren, gesplitst
    • 150 gr suiker
    • 150 gr bloem, gezeefd
    • 75 gr boter, gesmolten
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde cakevorm van 24 cm in en bestuif met bloem
    2. Mix de 5 eidooiers met 100 gr suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met zachtjes kokend water, zorg dat de kom het water niet raakt. Klop met een garde tot het mengsel lauwwarm is. Haal de kom van de pan en klop met een garde tot het helemaal is afgekoeld.
    3. Klop in een andere schone kom de eiwitten met een snufje zout tot je zachte pieken krijgt. Voeg de resterende 50 gr suiker toe en klop met een garde helemaal stijf.
    4. Schep de bloem en gesmolten boter in het afgekoelde eidooiermengsel. Zodra het glad is, schep je de eiwitten erdoor. Schenk het mengsel in de cakevorm.
    5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

    Video

    Génoise biscuit (basiscake voor taarten)
    Génoise biscuit (basiscake voor taarten)

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren