Cake met citroen en blauwe bessen

    (853)
    1 uur 20 minuten

    Een snelle en makkelijk te maken citroencake vol met blauwe bessen. Noten geven een knapperige bite, maar zijn optioneel. Het citroenglazuur maakt de cake echt af!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 75 gr boter, gesmolten
    • 200 gr suiker
    • 3 eetlepels citroensap
    • 2 eieren
    • 190 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel zout, of naar smaak
    • 125 ml melk
    • 2 eetlepels rasp van citroenschil
    • 60 gr walnoten
    • 145 gr blauwe bessen (ontdooid indien uit de diepvries)
    • Voor het citroenglazuur
    • 2 eetlepels citroensap
    • 50 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm van 20x10 cm in.
    2. Klop boter, 200 gr suiker, 3 eetlepels citroensap en eieren samen. Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom; roer dit afwisselend met de melk door het boter/eimengsel. Schep de citroenrasp, noten en bessen erdoor. Schenk het beslag in de vorm.
    3. Bak 60-70 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt.
    4. Meng ondertussen citroensap met suiker in een klein kommetje. Haal de cake uit de vorm en besprenkel met het glazuur. Laat helemaal afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (853)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren