Stoofpot van boerenkool, witte bonen en farro

    (15)
    1 uur 50 minuten

    Dit recept is een variatie op de klassieke Italiaanse soep met farro en cannellini bonen. In dit recept worden veel groenten toegevoegd, zoals courgette, wortel, selderij, prei en boerenkool.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (400gr) blikje cannellini bonen
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
    • 3 wortels, fijngehakt
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 prei, dun gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 200 gr farro
    • 500 ml water, of meer indien nodig
    • 1 (400 gr) blikje cannellini bonen, uitgelekt en afgespoeld
    • 1 (400 gr) blikje tomatenblokjes
    • 350 ml groentebouillon (minder zout)
    • 1 courgette, in blokjes (optioneel)
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 eetlepel gedroogde tijm
    • ¼ theelepel gedroogde chilivlokken
    • 1 bosje (ong. 170 gr) boerenkool, harde steeltjes verwijderd en in grof gesneden
    • 1 eetlepel zout
    • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Pureer de inhoud van 1 blikje cannellini bonen met het vocht in een blender.
    2. Verhit olijfolie in een grote pan op medium vuur. Roerbak de bleekselderij, ui en prei in de hete olie tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg knoflook toe en blijf bakken tot het gaat geuren, 1-2 minuten.
    3. Roer de farro erdoor; voeg water, gepureerde bonen, de uitgelekte bonen, tomatenblokjes, groentebouillon, courgette, tomatenpuree, tijm en chilivlokken toe. Roer goed door en breng aan de kook; zet het vuur middellaag, doe een deksel op de pan en laat 45 min - 1 uur sudderen.
    4. Roer boerenkool, zout en peper door de stoofpot. Voeg meer water toe indien nodig en kook tot de boerenkool heldergroen is en gaar, ongeveer nog 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (15)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren