Banh Xeo (Vietnamese crepes)

    (1)

    Geelgekleurde Bánh xèo worden gevuld met garnalen en taugé en opgerold in slablaadjes. Vietnamees street food ten top! Serveer met verse kruiden en Aziatische dipsaus als je wilt.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de crepes
    • 160 gr rijstmeel
    • ½ theelepel suiker
    • ½ theelepel zout
    • ¼ theelepel gemalen kurkuma
    • 240 ml kokosmelk
    • 120 ml water
    • Vulling
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 2 eetlepels fijngesneden sjalot
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 350 gr garnalen, schoongemaakt
    • 2 eetlepels vissaus, of meer naar smaak
    • zout naar smaak
    • 450 gr taugé
    • 4 slabladeren, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Mix rijstmeel, suiker, ½ theelepel zout en kurkuma in een grote kom. Klop de kokosmelk erdoor. Klop langzaam het water erdoor tot je een dun pannenkoekenbeslag hebt.
    2. Verhit 1½ eetlepel olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg sjalot en knoflook toe; roerbak tot het geurig is, maar niet bruin, 1-2 minuten. Voeg garnalen toe, roerbak tot ze gaar zijn, 3-4 minuten. Breng op smaak met vissaus en zout. Doe de vulling in een kom.
    3. Verwarm de oven voor op 110°C.
    4. Veeg de pan schoon en zet op medium vuur. Verwarm de resterende 1½ theelepel olie. Roer het pannenkoekenbeslag door en schep 1/2 kopje in de hete pan, draai de pan zodat de bodem bedekt raakt. Leg 3 of 4 van de gebakken garnalen op de onderste helft van de crepe. Bedek met een paar handjes taugé. Bak tot het beslag gaar is en de randjes bruin worden. Vouw de crepe dubbel en schuif op een ovenvaste schaal.
    5. Zet de crepe in de voorverwarmde oven om warm te houden. Herhaal met de rest van het beslag en de vulling.
    6. Serveer de slablaadjes met de gevulde crepes. Breek een stukje van de crepe af en rol in een blaadje sla om te eten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren