Lasagne met groenten en kaas

    (871)
    1 uur 40 minuten

    Dit is een heerlijke, vegetarische lasagne met groenten, zoals paprika en champignons, en ricotta en mozzarella kaas. Wij zijn er dol op en het is eenvoudig te maken!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr lasagnebladen
    • 450 gr champignons, gesneden
    • 100 gr groene paprika, gesneden
    • 125 gr ui, gesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 2 potten (van elk 350 gr) pastasaus
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 425 gr ricotta kaas
    • 450 gr geraspte mozzarella kaas
    • 2 eieren
    • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Kook de lasagnebladen 10 minuten in een grote pan met gezouten water, tot het beetgaar is. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak de champignons, paprika, ui en knoflook. Roer de pastasaus en basilicum erdoor. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen.
    3. Meng ricotta, de helft van de mozzarella en de eieren door elkaar.
    4. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel 250 ml tomatensaus over de bodem van een 22x33 cm ovenschaal. Maak laagjes met de helft van de lasagnebladen, ricottamix, saus en Parmezaanse kaas. Herhaal dit. Bestrooi met de resterende helft van de mozzarella.
    5. Bak, onafgedekt, 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 15 minuten staan voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (871)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren