Havermoutkoekjes

    Havermoutkoekjes

    87keer bewaard
    35min


    171 personen hebben dit gemaakt

    Havermoutkoekjes zoals oma ze bakte; ook leuk en lekker voor kinderen om te maken

    Ali Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gram fijne havermout
    • 150 gram bloem
    • 300 gram boter of margarine
    • 200 gram witte basterdsuiker
    • geraspte citroenschil of vanillesuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Alle ingrediënten in een kom doen en samen goed kneden
    2. Vorm er 2 staven deeg van en laat dit opstijven in de koelkast
    3. Daarna plakjes van ongeveer 1 cm snijden en op de ingevette bakplaat leggen
    4. In een voorverwarmde oven op 180 C in ca. 20 minuten de koekjes lichtbruin laten bakken
    5. Deze hoeveelheid is voor 2 platen koekjes
    6. De koekjes na het bakken even laten afkoelen voordat ze van de bakplaat worden gehaald (met b.v. een kaasschaaf)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (13)

    van
    38

    Superlekker, heb ze zelf twee keer gemaakt, de tweede keer met wat rozijnen erdoor, was ook erg lekker! - 22 jul 2013

    LoosenElke
    25

    twerd 1 grote massa op mijn ovenplaat en twas eerder crumble dan koekjes - 24 jun 2013

    van
    22

    vies - 20 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren