Havermoutkoekjes
1 / 1 Foto van:  Michael Gundersen
Blader

Havermoutkoekjes

  • 3,5 7
  • 48
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 35min

Havermoutkoekjes zoals oma ze bakte; ook leuk en lekker voor kinderen om te maken

Ali Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 300 gram fijne havermout
  • 150 gram bloem
  • 300 gram boter of margarine
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • geraspte citroenschil of vanillesuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Alle ingrediƫnten in een kom doen en samen goed kneden
  2. Vorm er 2 staven deeg van en laat dit opstijven in de koelkast
  3. Daarna plakjes van ongeveer 1 cm snijden en op de ingevette bakplaat leggen
  4. In een voorverwarmde oven op 180 C in ca. 20 minuten de koekjes lichtbruin laten bakken
  5. Deze hoeveelheid is voor 2 platen koekjes
  6. De koekjes na het bakken even laten afkoelen voordat ze van de bakplaat worden gehaald (met b.v. een kaasschaaf)

Meer recepten

Beoordelingen (7)

14
van la-niina

Superlekker, heb ze zelf twee keer gemaakt, de tweede keer met wat rozijnen erdoor, was ook erg lekker! - 22 jul 2013

8
van daro

vies - 20 mei 2013

6

twerd 1 grote massa op mijn ovenplaat en twas eerder crumble dan koekjes - 24 jun 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties