Kruidenboter met verse kruiden

    1 uur 15 minuten

    Als je je gerechten wat extra's wilt geven, probeer dan deze kruidenboter! Ik gebruik het voor kip, voor het bakken, of op een biefstuk of gepofte aardappel na het bakken. Of gewoon lekker op stokbrood! Bekijk ook de video van dit recept.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 rol kruidenboter

    • 2 takjes verse rozemarijn
    • 2 takjes verse tijm
    • 125 gr boter, zacht
    • 1 eetlepel zout
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Haal de blaadjes van de rozemarijn- en tijmtakjes. Hak ze fijn of laat ze grof.
    2. Meng de boter met de rozemarijn, tijm, zout, knoflookpoeder en peper. Meng met je handen door, of met een mixer, tot het gelijkmatig verdeeld is.
    3. Leg een vel bakpapier neer, schep de boter erop en rol het papier op tot een dikke rol. Leg in de koelkast om stevig te worden.
    4. Snij in plakken en leg op een gebakken steak, gepofte aardappel, of serveer met stokbrood.

    Video

    Kruidenboter met verse kruiden
    Kruidenboter met verse kruiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren