Maximale-Korst Cake

    Maximale-Korst Cake

    4keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zoals met veel dingen, is de korst van cake het lekkerst. Om zoveel mogelijk korst te hebben maak ik cake wel eens als kleine stukjes in een muffins-bakvorm. Neem van alle ingrediënten van het standaardrecept (elders op deze website) de helft, alleen wat meer (25 g) zure room. Je hebt een muffinbakvorm met 12 kuiltjes nodig (of twee van 6 kuiltjes.) Invetten gaat het gemakkelijkst met een kwastje.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 115 g zure room (sour cream)
    • 85 g bruine suiker
    • 1 afgestreken theelepel (3 g) zout
    • 1 ei
    • 1 banaan, geprakt
    • 75 g volkorenmeel
    • 85 g bloem
    • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
    • 1 of 2 theelepels vanille-essence of een zakje vanillesuiker
    • boter en bloem voor de bakvorm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de zure room met de suiker en het zout, roer licht.
    2. Laat wat boter zacht worden om de bakvorm in te vetten.
    3. Verwarm de oven voor op 175 C.
    4. Klop het ei door de zure room met suiker.
    5. Meng het volkorenmeel door het beslag, en voeg dan de geprakte banaan toe.
    6. Vet de kuiltjes van de bakvorm(en) in met boter en bestuif ze met een beetje bloem.
    7. Meng de bloem en het bakpoeder door het beslag.
    8. Leg met een lepel in elk kuiltje van de bakvorm(en) ongeveer 45 g van het beslag (dat gaat heel mooi met een digitale weegschaal.)
    9. Bak de cakemuffins 30 minuten, haal ze dan uit de oven, uit de vorm, en laat ze afkoelen op een taartrooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren