Biefstuk op de 'fast-flip' methode

    (3)

    De 'fast-flip' methode voor het bakken van steak, betekent dat je het vlees elke 30 sec omdraait, dit geeft hele goede resultaten! De steak is ook nog eens 30% sneller gaar! Bekijk ook de video van dit recept.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 biefstuk of entrecote, op kamertemperatuur
    • zout naar smaak
    • olie geschikt voor hoge temperaturen (bijv. olijfolie of arachideolie)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:7min 

    1. Verwarm een zware koekenpan (gietijzer is het best) voor op middelhoog vuur. Dep de biefstuk/entrecote/ribeye aan beide kanten droog met keukenpapier. Bestrooi rijkelijk met zout.
    2. Voeg een scheut olie toe aan de hete pan. Leg de biefstuk in de pan en bak 30 sec. Draai dan om en bak de andere kant 30 sec, draai dan weer om. Herhaal dit, steeds 30 sec per kant.
    3. Als de biefstuk een bruin korstje heeft, na 3 tot 4 minuten bakken voor een biefstuk van 2,5 cm dik, haal dan uit de pan en meet de temparatuur met een vleesthermometer. 54°C = Rare; 60°C = Medium rare; 68°C = Medium; 73°C = Well done.
    4. Als de biesfstuk de juiste, gewenste gaarheid heeft, haal dan uit de pan en laat 5 minuten rusten voor serveren.

    Video

    Biefstuk op de 'fast-flip' methode
    Biefstuk op de 'fast-flip' methode

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren