Gerookte pulled pork

    (1)
    9 uur 20 minuten

    Dit is een zoet pulled pork recept, gemaakt met appelsap en bruine suiker voor een heerlijke barbecuesmaak. Als je geen rookoven hebt, kun je dit recept ook in de gewone oven maken. Bekijk ook de video van dit recept.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 varkensschouder zonder bot
    • 3 eetlepels mosterd
    • pork rub kruiden, naar smaak
    • Voor de vloeistof om het vlees mee te bedekken
    • 125 ml appelsap
    • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels honing
    • 50 gr boter
    • Voor de saus
    • 250 ml barbecuesaus
    • 125 ml appelsap
    • 1 eetlepel pork rub

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 7uur  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:9uur20min 

    1. Snij overtollig vet van het vlees af, evenals eventueel bot.
    2. Wrijf het vlees in met mosterd en bestrooi gelijkmatig met pork rub aan alle kanten. Laat staan terwijl je de rookoven voorbereid en laat op kamertemperatuur komen, ongeveer 1 uur.
    3. Leg het vlees in de rookoven op 120°, met drie grote stukken hickory hout erin voor de rook. Laat 3 uur roken.
    4. Meng 125 ml appelsap, de bruine suiker en honing en roer goed door. Snij de boter in dunne plakjes.
    5. Leg twee grote vellen folie klaar waar je het vlees in kunt wikkelen. Leg het vlees op 1 vel folie, voeg het appelsapmengsel en de boter toe. Wikkel goed dicht. Wikkel dan het tweede stuk folie erom.
    6. Leg weer in de rookoven en laat 3 uur bakken. Check de temperatuur van het vlees met een thermometer. Het vlees zal bijna klaar zijn als het ongeveer 90°C is, maar let ook op hoe het vlees voelt, hoe zachter, hoe beter je het uit elkaar kunt trekken. Hoe langer het varkensvlees gaart, hoe zachter het wordt.
    7. Meng de barbecuesaus, appelsap en 1 eetlepel pork rub. Haal het folie van het vlees en bedek het vlees met een kwastje met de barbecuesaus. Zet het vlees dan nog 15 minuten in de rookoven.
    8. Laat het vlees 30-90 minuten staan voordat je het uit elkaar trekt. De resterende saus kun je door de draadjes varkensvlees roeren, naar smaak.

    In een gewone oven bereiden

    Volg de methode als hierboven beschreven, maar dan in een oven op 120°C. Laat de stukken hout achterwege. Je kunt een theelepel 'vloeibare rooksmaak' toevoegen aan de vloeistof om het een rokerige smaak te geven.

    Video

    Gerookte pulled pork
    Gerookte pulled pork

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren