Indiase kip curry met tomaten en yoghurt (Murgh Kari)

    (784)

    Dit is een eenvoudig, maar zeer goed recept voor pittige Indiase kip curry. Je kunt deze curry melkvrij maken door kokosmelk in plaats van yoghurt te gebruiken. Serveer met rijst.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 900 gr kipfilet
    • 2 theelepels zout
    • 125 ml olie
    • 2 uien, fijngesneden
    • 1 eetlepel fijngesneden knoflook
    • 1½ theelepel fijngesneden verse gember
    • 1 eetlepel curry- of kerriepoeder
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 1 eetlepel water
    • 400 ml tomatensaus (passata)
    • 250 ml naturel yoghurt
    • 1 eetlepel gehakte verse koriander
    • 1 theelepel zout
    • 125 ml water
    • 1 theelepel garam masala
    • 1 eetlepel gehakte verse koriander
    • 1 eetlepel vers citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Bestrooi de kipfilet met 2 theelepels zout.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur; bak de kip rondom bruin aan (hoeft niet helemaal gaar). Leg de gebruinde kipfilets op een bord.
    3. Zet het vuur lager en voeg ui, knoflook en gember toe aan de olie en roerbak tot de ui glazig is, in ongeveer 8 minuten. Roer currypoeder, komijn, kurkuema, koriander, cayenne en 1 eetlepel water erdoor; laat 1 minuut goed doorwarmen terwijl je roert. Meng de passata, yoghurt, 1 eetlepel verse koriander en 1 theelepel zout erdoor. Doe de kipfilet weer terug in de pan, samen met de eventuele sappen op het bord. Schenk 125 ml water bij de pan in; breng aan de kook en draai de kipfilet om in de saus. Bestrooi met garam masala en 1 eetlepel verse koriander.
    4. Dek de pan af en laat zachtjes koken tot de kip gaar is, ongeveer 20 minuten. Een vleesthermometer in het midden van de kip gestoken moet 74°C aangeven. Besprenkel met citroensap voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (784)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren