Andijvie met kip en rijst

    Andijvie met kip en rijst

    18keer bewaard
    45min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Andijvie was niet een favoriete groente tot ik het proefde met pindasaus (wordt ook in dit recept gebruikt) en intussen vind ik het ook op andere manieren bereid wel lekker.

    Ali Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr. gesneden andijvie
    • rijst
    • pindasaus
    • 2 kipfilets
    • ananas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking
    2. Bak de kipfilets met kruiden (kipkruiden)
    3. Maak de pindasaus (uit een potje of pakje)
    4. Kook de gewassen en gesneden andijvie kort (tot het geslonken is), giet af en doe er een beetje nootmuskaat door
    5. Ananas (vers of uit blik) klaarzetten
    6. Schep op een bord eerst de rijst, daarnaast de andijvie met de kip en doe er wat pindasaus over
    7. Garneer met ananas

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    1

    Net gemaakt, superbedankt voor je post want het was echt overheerlijk! De ananas brengt een lekkere frisse vlaag door het pittige van de pindasaus. Lekker! - 24 nov 2011

    koekje
    van
    1

    Ik was ook nooit zo dol op andijvie, maar zo is het echt lekker! - 03 feb 2011

    TattoogirlCisJansen
    0

    Ik ben ook niet dol op andijvie dus gaat deze zeker proberen dankje. - 21 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren