Farro salade met asperges

    (91)
    1 uur 15 minuten

    De nootachtige smaak van farro is mooi in balans met de zoute smaak van Parmezaanse kaas en de zure cranberry's, in deze smaakvolle salade. De farro moet een nachtje weken, dus bereid het al de dag vantevoren. Als je geen farro kunt vinden, kun je het ook vervangen door spelt. Een heerlijke salade voor een picknick!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 375 gr farro
    • 350 gr verse groene asperges, uiteindes afgesneden
    • 150 gr rode en gele cherrytomaatjes, gehalveerd
    • 100 gr gehakte walnoten
    • 100 gr gedroogde cranberry's, of naar smaak
    • 30 gr gehakte verse peterselie
    • 15 gr gehakte verse bieslook
    • 60 ml balsamico vinaigrette, of naar smaak
    • 80 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Laat de farro minstens 12 uur in een grote kom water weken. Giet af.
    2. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Zodra het water kookt, voeg je de uitgelekte farro toe en breng weer aan de kook. Zet het vuur op medium; kook de farro 20 minuten zonder deksel, roer af en toe door. Zet het vuur laag, doe de deksel erop en laat zachtjes koken tot het gaar is, in nog eens 30 minuten. Giet af en laat afkoelen.
    3. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de asperges toe. Kook tot ze gaar is, zonder deksel op de pan, in ongeveer 3 minuten. Laat uitlekken in een vergiet en dompel dan direct onder in ijswater, voor een paar minuten, om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken en snij in stukjes.
    4. Doe de farro, asperges, tomaten, walnoten, cranberry's, peterselie en bieslook in een grote kom. Besprenkel met balsamico vinaigrette en bestrooi met 3/4 van de Parmezaanse kaas; meng goed door. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas bovenop de salade. Serveer op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (91)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Nanda
    van
    0

    Heerlijke salade! Ik had farro die je volgens de verpakking niet hoefde te weken en maar 25 minuten hoefde te koken, dus me daaraan gehouden. Combinatie van ingredienten is erg lekker!  -  09 apr 2017

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren