Orecchiette pasta met worst en rucola

    (27)

    Orecchiette pasta wordt gestoofd met worst en rucola in dit eenvoudige en snelle eenpansgerecht!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • ½ ui, in blokjes
    • zout naar smaak
    • 225 gr pittig gekruide varkensworstjes, velletje verwijderd
    • 825 ml kippenbouillon (met minder zout)
    • 100 gr orecchiette pasta, of meer naar smaak
    • 10 gr grof gehakte rucola, of meer naar smaak
    • 20 gr fijngeraspte Parmigiano-Reggiano kaas, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit olijfolie in een grote diepe koekenpan of wok op medium vuur. Roerbak ui met een snufje zout in de hete olie tot de ui zacht en goudkleurig is, in 5 tot 7 minuten. Roer de worst erdoor; roerbak tot de worst rul en bruin is, in 5 tot 7 minuten.
    2. Schenk 500 ml kippenbouillon erbij en breng aan de kook, terwijl je de bodem schraapt met een houten lepel om alle aanbaksels los te maken. Voeg de pasta toe, laat koken en roer door en voeg resterende bouillon toe als het vocht is opgenomen, tot de pasta gaar is en de meeste bouillon is opgenomen, na ongeveer 15 minuten.
    3. Roer rucola door de pasta tot de rucola slinkt. Schep de pasta in komen en bestrooi met geraspte kaas.

    Meer van Chef John

    Bekijk dit recept van Chef John op zijn kanaal foodwishes op YouTube.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (27)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties