Pasta ovenschotel met tonijn

    (1450)
    1 uur 15 minuten

    Een heerlijke ovenschotel met pasta en tonijn en verfijnd met champignons, ui, bleekselderij en doperwten.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 gr boter
    • 250 gr pasta
    • ½ ui, fijngesneden
    • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 250 gr champignons, gesneden
    • 4 eetlepels bloem
    • 500 ml melk
    • zout en peper naar smaak
    • 2 blikjes (elk 185 gr) tonijn, uitgelekt
    • 150 gr doperwten uit de diepvries, ontdooid
    • 3 eetlepels paneermeel
    • 2 eetlepels boter, gesmolten
    • 140 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal in met boter.
    2. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe, kook 8-10 minuten tot het al dente is en giet af.
    3. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan op middellaag vuur. Bak de ui, bleekselderij en knoflook 5 minuten tot het zacht is. Zet het vuur iets hoger en voeg de champignons toe. Roerbak 5 minuten tot het meeste vocht verdampt is.
    4. Smelt 4 eetlepels boter in een steelpannetje en klop met een garde de bloem erdoor tot je een glad papje hebt. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren en kook 5 minuten tot de saus glad en dikker is. Breng op smaak met zout en peper. Roer de tonijn, doperwten, champignonmengsel en uigelekte pasta toe. Schep in de ovenschaal. Smelt de resterende 2 eetlepels boter in een kleine kom, mix met paneermeel en bestrooi hiermee de ovenschotel. Bestrooi met kaas.
    5. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant lichtbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1450)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    dickzeeman
    0

    Valt erg tegen, flauw van smaak. Met extra kruiden (oregano e.d.) wordt het al een stuk beter  -  28 mei 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren