Aspergesoep met citroen en munt

    (16)

    Groene asperges, verse munt en citroenrasp worden gepureerd in deze kleurrijke en zeer smakelijke soep. Garneer met aspergepunten en fijngesneden hardgekookt ei.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 450 gr verse groene asperges, uiteinden afgesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • 1 eetlepel gehakte verse munt
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 475 ml kippenbouillon of meer naar smaak
    • 1 theelepel rasp van citroenschil
    • 1 hardgekookt ei, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snij de toppen van de asperges af, ongeveer 3 cm en bewaar deze voor garnering. Snij de rest van de asperges in stukken.
    2. Verhit olijfolie in een soeppan op medium vuur; roerbak de sjalot in de hete olie, ongeveer 3 minuten. Voeg de asperges toe; breng op smaak met munt, zout en peper. Bak tot de asperges zachter zijn, ongeveer 3 minuten.
    3. Schenk kippenbouillon erbij; breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat zachtjes koken tot de asperges gaar zijn, in 12-15 minuten. Roer citroenrasp erdoor.
    4. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot het glad is.
    5. Breng een kleine pan met licht gezouten water aan de kook; voeg de aspergepunten toe en kook 2 minuten tot ze heldergroen zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat het kookproces stopt. Garneer de soep met aspergepunten en hardgekookt ei.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (16)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren