Gemarmerde chocolade paaseieren

  (6)
  1 uur 5 minuten

  Gebruik witte chocolade om een mooi gemarmerd effect te krijgen op deze zelfgemaakte holle chocoladeieren voor Pasen! Je kunt zelfs 3 verschillende soorten chocola gebruiken, puur, melk en wit. Dit recept is goed voor twee of drie grotere eieren of meerdere kleinere, afhankelijk van de mallen die je gebruikt.


  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 3 tot 12 chocolade eieren

  • 500 gr melk of pure chocolade, grof gehakt
  • 100 gr witte chocolade, grof gehakt

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

  1. Smelt 375 gr chocolade au bain marie (in een kom boven een pan kokend water) en blijf roeren. Gebruik een suiker thermometer, en zorg dat de chocolade 48°C is voor pure chocolade en 45°C voor melkchocolade. Haal van het vuur.
  2. Voeg de rest van de gehakte chocolade toe om de chocola te tempereren. Roer goed door tot het glad is. Als de chocolade 32°C voor pure chocolade of 30°C voor melkchocolade is, dan is het klaar om te verwerken.
  3. Terwijl de donkere chocolade afkoelt, smelt je de witte chocolade au bain marie. Deze chocolade hoef je niet te tempereren.
  4. Sprenkel de witte chocolade aan de binnenkant van je mallen met een lepel in welk patroon je ook maar wilt; strepen horizontaal, verticaal of door elkaar heen. Zet de mallen 5 minuten in de koelkast om hard te worden.
  5. Besprenkel de gesmolten pure of melkchocolade over de witte chocolade en gebruik dan een deegkwastje om het uit te strijken over de hele mal. Laat 10 minuten in de koelkast afkoelen. Bestrijk dan nogmaals met een laagje chocolade en zet 10 minuten in de koelkast. Eindig met een derde laag chocolade en zet weer 10 minuten in de koelkast.
  6. Haal de chocolade eieren voorzichtig uit de mallen en snij de randjes bij met een scherp mes. Bestrijk de randjes met wat gesmolten chocolade en plak de twee helften voorzichtig tegen elkaar aan om er een heel ei van te maken. Leg terug in de mal en zet 10-15 minuten in de koelkast tot het hard is.

  Tips

  Het tempereren van de chocolade is niet strikt noodzakelijk, maar het zorgt er wel voor dat de chocolade later niet wit uitslaat of mat van kleur wordt. Tempereren zorgt ervoor dat het chocolade ei er glanzend en professioneel uitziet!
  Draag rubberen handschoenen om vingerafdrukken tegen te gaan.
  Vul je grote chocolade ei met kleinere eitjes of snoepjes.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (6)

  Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren