Chocolade paaseieren

  (12)
  1 uur 5 minuten

  Zelf (holle) chocolade paaseieren maken is makkelijker dan je denkt en het is leuk om ze te decoreren! Maak twee of drie grotere eieren, of maak meerdere kleinere, afhankelijk van je mallen.


  4 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 3 tot 12 chocolade eieren

  • 500 gr melk of pure chocolade, grof gehakt

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

  1. Smelt 375 gr chocolade au bain marie (in een kom boven een pan kokend water) en blijf roeren. Gebruik een suiker thermometer, en zorg dat de chocolade 48°C is voor pure chocolade en 45°C voor melkchocolade. Haal van het vuur.
  2. Voeg de rest van de gehakte chocolade toe om de chocola te tempereren. Roer goed door tot het glad is. Als de chocolade 32°C voor pure chocolade of 30°C voor melkchocolade is, dan is het klaar om te verwerken.
  3. Bestrijk de binnenkant van de mallen met een deegkwaste in met de getempereerde chocola tot het is bedekt. Laat 10 minuten in de koelkast afkoelen. Bestrijk dan nogmaals met een laagje chocolade en zet 10 minuten in de koelkast. Eindig met een derde laag chocolade en zet weer 10 minuten in de koelkast.
  4. Haal de chocolade eieren voorzichtig uit de mallen en snij de randjes bij met een scherp mes. Bestrijk de randjes met wat gesmolten chocolade en plak de twee helften voorzichtig tegen elkaar aan om er een heel ei van te maken. Leg terug in de mal en zet 10-15 minuten in de koelkast tot het hard is.

  Tips

  Het tempereren van de chocolade is niet strikt noodzakelijk, maar het zorgt er wel voor dat de chocolade later niet wit uitslaat of mat van kleur wordt. Tempereren zorgt ervoor dat het chocolade ei er glanzend en professioneel uitziet!
  Draag rubberen handschoenen om vingerafdrukken tegen te gaan.
  Vul je grote chocolade ei met kleinere eitjes of snoepjes.

  Video

  Chocolade paaseieren
  Chocolade paaseieren

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (12)