Paashaaskoekjes

    (6)
    2 uur 15 minuten

    Leuke en makkelijke paaskoekjes! Leuk idee voor een Paasfeest met kinderen, maar volwassenen vinden ze minstens zo lekker.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 375 gr bloem
    • 225 gr boter, zacht
    • 175 gr suiker
    • 2 eieren
    • 150 gr witte chocolade
    • 150 gr pure chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Kneed in een kom bloem, boter, suiker en eieren samen. Vorm een bal, wikkel in plastic folie en laat 1 uur staan in de koelkast.
    3. Bestuif een werkoppervlak met bloem en rol het gekoelde deeg uit tot een lap van 5 mm dik. Snij er haasjes uit met een koeksteker. Leg ze op de bakplaat.
    4. Bak de koekjes 12-15 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
    5. Haal de koekjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
    6. Smelt de witte en pure chocolade elk apart en smeer dit over de koekjes om witte en bruine paashaasjes te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren