Paashaascake

    (3)

    Deze paascake kun je maken met je favoriete recept voor cake en je hebt er geen speciale vorm voor nodig. Je geruikt er twee ronde taartvormen voor.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • Cake
    • 300 gr suiker
    • 225 gr bloem
    • 75 gr cacaopoeder
    • 1½ theelepel bakpoeder
    • 1½ theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 250 ml melk
    • 125 ml plantaardige olie
    • 2 theelepel vanille extract
    • 250 ml kokend water
    • Glazuur
    • 1 recept voor boterroomglazuur , of koop kant en klaar
    • Decoratie
    • 1 tube decoratieglazuur (zwart)
    • geraspte kokos
    • snoepjes voor de ogen, zoals wine gums of smarties

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 55min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee taartvormen van 23 cm in en bestrooi met bloem.
    2. Meng in een grote kom suiker, bloem, cacao, bakpoeder, baksoda en zout samen. Maak een kuiltje in het midden en voeg eieren, melk, olie en vanille toe. Klop 2 minuten op medium snelheid. Roer het kokend water erdoor.
    3. Verdeel over de twee bakvormen. Bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, stort dan op een rooster en laat verder afkoelen. maak ondertussen het glazuur klaar.
    4. Als de cakes zijn afgekoeld leg dan 1 ronde cake in het midden van een serveerschaal, als hoofd van de haas. Snij 2 oren uit aan weerszijden van de tweede cake, zodat je nog een vlinderstrikvorm overhoudt. Leg de oren boven de ronde cake en de strik 1 cm eronder.
    5. Bedek de hele cake met glazuur. Decoreer het gezicht van de paashaas met snoepjes en gebruik het zwarte glazuur om snorharen te maken. Je kunt ook geraspte kokos over het glazuur strooien om het als 'vacht' te laten lijken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren