Inloggen Aanmelden

Stamppot andijvie rode bieten

8beoordelingen
43keer bewaard
35min


14 personen hebben dit gemaakt

Een stamppot die fris van smaak wordt door de rode bietjes. De bietjes kunnen uit een potje gebruikt worden maar vers en naar eigen smaak bereid is natuurlijk ook lekker! De spekjes geven het geheel een wat pittige smaak. Wat je er verder voor vlees bijgeeft is naar eigen smaak.

Ali Overijssel, Nederland

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 1500 gr aardappelen, geschild
  • 500 gr rode bietjes (of een potje)
  • 500 gr andijvie, kleingesneden
  • bakje zuurkoolspekjes

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Kook de aardappelen in ruim kokend water in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Schil verse bieten en kook ze gaar (of gebruik bietjes uit een potje).
  3. Stamp alles door elkaar tot een smeuïge massa waarbij het bietensap gebruikt wordt.
  4. De rauwe andijvie kleingesneden erdoor roeren.
  5. Bak de spekjes uit en roer deze door de stamppot of serveer ze er apart bij.
  6. Lekker hierbij is b.v. een rundervink of gehaktbal.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (8)

Nanda
van
1

Heerlijk! Ik heb er wat minder bietjes doorgedaan (ik had maar een klein potje) en krulandijvie gebruikt. De spekjes er na het uitbakken doorheen geroerd, nog wat op smaak gebracht met peper en een klein beetje zout, en geserveerd met een gehaktbal. Een blijvertje, deze stamppot. - 21 mrt 2011

tiatitia
van
1

Deze variant op andijvie stamppot had ik nog nooit gezien, maar ik vond het erg lekker, die bieten geven het een heerlijk zoetige smaak en het wordt veel smeuiger dan alleen met andijvie. Echt een succes. - 20 jan 2010

jetske
van
0

kinderen en ik vonden het heerlijk. Met een slavinkje. Mmmmmm!!! - 10 feb 2015

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Andijvie
Andijvie (26)
Stamppot
Stamppot (76)
Winter
Winter (330)