Stamppot andijvie rode bieten

    Stamppot andijvie rode bieten

    65keer bewaard
    35min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Een stamppot die fris van smaak wordt door de rode bietjes. De bietjes kunnen uit een potje gebruikt worden maar vers en naar eigen smaak bereid is natuurlijk ook lekker! De spekjes geven het geheel een wat pittige smaak. Wat je er verder voor vlees bijgeeft is naar eigen smaak.

    Ali Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1500 gr aardappelen, geschild
    • 500 gr rode bietjes (of een potje)
    • 500 gr andijvie, kleingesneden
    • bakje zuurkoolspekjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de aardappelen in ruim kokend water in ongeveer 20 minuten gaar.
    2. Schil verse bieten en kook ze gaar (of gebruik bietjes uit een potje).
    3. Stamp alles door elkaar tot een smeuïge massa waarbij het bietensap gebruikt wordt.
    4. De rauwe andijvie kleingesneden erdoor roeren.
    5. Bak de spekjes uit en roer deze door de stamppot of serveer ze er apart bij.
    6. Lekker hierbij is b.v. een rundervink of gehaktbal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (10)

    tiatitia
    van
    8

    Deze variant op andijvie stamppot had ik nog nooit gezien, maar ik vond het erg lekker, die bieten geven het een heerlijk zoetige smaak en het wordt veel smeuiger dan alleen met andijvie. Echt een succes. - 20 jan 2010

    Nanda
    van
    3

    Heerlijk! Ik heb er wat minder bietjes doorgedaan (ik had maar een klein potje) en krulandijvie gebruikt. De spekjes er na het uitbakken doorheen geroerd, nog wat op smaak gebracht met peper en een klein beetje zout, en geserveerd met een gehaktbal. Een blijvertje, deze stamppot. - 21 mrt 2011

    jetske
    van
    2

    kinderen en ik vonden het heerlijk. Met een slavinkje. Mmmmmm!!! - 10 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren