Stamppot andijvie rode bieten

  • 31keer bewaard
  • 35min

Een stamppot die fris van smaak wordt door de rode bietjes. De bietjes kunnen uit een potje gebruikt worden maar vers en naar eigen smaak bereid is natuurlijk ook lekker! De spekjes geven het geheel een wat pittige smaak. Wat je er verder voor vlees bijgeeft is naar eigen smaak.

Ali Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1,5 kg aardappelen
  • 0,5 kg rode bietjes (of een potje)
  • 500 gr. andijvie
  • zuurkoolspekjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Kook de aardappelen gaar
  2. Bereid de bietjes volgens eigen smaak (of gebruik bietjes uit een potje)
  3. Stamp alles door elkaar tot een smeuïge massa waarbij het bietensap gebruikt wordt
  4. De rauwe andijvie kleingesneden erdoor roeren
  5. De uitgebakken spekjes kunnen erdoor worden geroerd of apart erbij worden geserveerd
  6. Lekker hierbij is b.v. een rundervink

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (6)

Nanda
van
1

Heerlijk! Ik heb er wat minder bietjes doorgedaan (ik had maar een klein potje) en krulandijvie gebruikt. De spekjes er na het uitbakken doorheen geroerd, nog wat op smaak gebracht met peper en een klein beetje zout, en geserveerd met een gehaktbal. Een blijvertje, deze stamppot. - 21 mrt 2011

tiatitia
van
1

Deze variant op andijvie stamppot had ik nog nooit gezien, maar ik vond het erg lekker, die bieten geven het een heerlijk zoetige smaak en het wordt veel smeuiger dan alleen met andijvie. Echt een succes. - 20 jan 2010

Martha01
van
0

Wat hebben we genoten. Eenvoudig maar heel lekker! en het ziet er nog mooi uit ook, dat groen met rood bij de aardappeltjes. En die gehaktbal erbij top! - 29 mei 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties