Pasta met avocado pesto

    (47)

    Maak traditionele pesto romig door de toevoeging van avocado! Heerlijk met pasta!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr penne pasta
    • 115 gr garnalen, schoongemaakt (optioneel)
    • 1 avocado, geschild en zonder pit
    • 1/2 citroen, uitgeperst
    • 20 gr verse basilicum, of meer naar smaak
    • 15 gr geraspte Romano kaas
    • 2 teentjes knoflook
    • zout en zwarte peper naar smaak
    • 60 ml olijfolie, of zoveel als nodig
    • 45 gr fijngesneden cherry tomaatjes, of naar smaak
    • 15 gr geraspte Romano kaas, of naar smaak
    • zout en zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook. Voeg pasta toe en breng weer aan de kook. Kook zonder deksel in 8-10 minuten beetgaar. Voeg de garnalen toe aan het kokende water en kook ze tot ze helderroze en gaar zijn, 2-3 minuten. Giet pasta en garnalen af; doe weer terug in de pan.
    2. Pureer avocado, citroensap, basilicum, 15 gr Romano kaas, knoflook, zout en zwarte peper in een keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg olijfolie toe en pulseer tot een romig mengsel. Haal het mes uit de keukenmachine en roer de stukjes tomaat erdoor. Schep de pesto bij de pasta en garnalen, roer door. Seveer met 15 gr Romano kaas, zout en zwarte peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (47)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren