Pane pasquale (Italiaans paasbrood)

    (1)
    3 uur 30 minuten

    Dit is een recept voor een klassiek Italiaans paasbrood. Het wordt gevlochten en versierd met hardgekookte eieren, gekleurd of ongekleurd. Een prachtig brood voor de paasbrunch!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 770 gr tarwemeel (sterke bloem)
    • 100 gr suiker
    • 14 gr droge gist
    • 250 ml melk
    • 1 theelepel zout
    • 4 eieren
    • 125 gr boter, kamertemperatuur
    • 1 ei, gemengd met 2 theelepels water
    • 3 hardgekookte eieren, om te versieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur30min  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Doe meel, suiker, gist, melk, zout , eieren en boter in een standmixer met de deeghaak.
    2. Start de mixer op stand 1 en mix 3 minuten. Zet dan op stand 2 en mix 8 minuten tot je een zacht, maar compact deeg hebt. Als je geen standmixer hebt, kun je het deeg ook stevig kneden met je handen, ongeveer 10 minuten tot je een zacht en soepel deeg hebt.
    3. Wikkel het deeg in plastic folie en leg een nacht in de koelkast voor een goed gerezen brood. Of, leg het brood op een warme plek (bijv. de oven met het lichtje aan), voor 2 uur.
    4. Verdeel het gerezen deeg in 3 gelijke delen en laat 10-20 minuten staan.
    5. Rol van elke bal een lange kabel. Maak een losse vlecht met de drie kabels, zodat het deeg nog ruimte heeft om te rijzen. Leg voorzichtig in een ingevette ringvormige bakvorm en druk de uiteinden samen. Dek af met een vochtige doek en laat 90 minuten tot 2 uur rijzen.
    6. Verwarm de oven voor op 200°C.
    7. Bestrijk het brood met ei en water. Bak dan 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het zacht en goed gerezen is.
    8. Haal uit de oven en laat het brood helemaal afkoelen. Leg de hardgekookte eieren in het midden van het brood en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren