Broodjes als vogels

    Een ontzettend leuk idee om deze broodjes in de vorm van vogeltjes te maken voor Pasen! Je maakt echt indruk met de paasbrunch met deze schattige zoete broodjes en iedereen vindt ze heerlijk!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 zakje droge gist
    • 235 ml warme melk
    • 55 gr boter of margarine, gesmolten
    • 55 gr bruine basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 1 theelepel zout
    • 440 gr bloem
    • 1 eetlepel water
    • 16 hele, blanke amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Los het gist op in de warme melk. Voeg boter, bruine suiker, 2 eieren, zout en 400 gr bloem. Klop tot een glad mengsel. Roer de resterende bloem toe in gedeelten, tot je een zacht deeg hebt. Leg op een met bloem bestoven werkoppervlak en kneed tot je een soep en glad deeg hebt, ongeveer 6-8 minuten. Leg in een ingevette kom, draai 1 keer rond, zodat het met een laagje vet bedekt is. Dek af en zet 1 uur op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
    2. Druk het deeg in. Leg op een bebloemd oppervlak en verdeel in 16 delen. Rol elk deel tot een kabel van 30 cm; draai elk deel in een knoop. om het hoofd van de vogel te maken druk je 1 uiteinde in de knoop. Snij twee sneetjes in het andere uiteinde als staartveren. Leg de vogels 5 cm van elkaar op ingevette bakplaten. Dek af en laat rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn, ongeveer 30 minuten.
    3. Verwarm de oven voor op 175°C.
    4. Klop het laatste ei los met water; bestrijk het deeg hiermee. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goudbruin zijn. Steek een amandel in het broodje als bek. Laat afkoelen op roosters.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren