Muntsaus

    Een heerlijke saus voor bij lamsvlees of elk soort geroosterd vlees. Erg geliefd in Groot-Brittanië en Australië. De saus blijft erg dun. Moutazijn is lichtbruin van kleur, en je kunt het vinden in speciaalzaken (malt vinegar). Bekijk ook de video van dit recept!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 180 ml moutazijn
    • 60 ml witte azijn
    • 50 gr kristalsuiker
    • 45 gr fijngesneden muntblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng moutazijn, witte azijn en suiker in een steelpan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.
    2. Als de saus net begint te koken, roer dan de munt erdoor. Haal van het vuur.
    3. Laat afkoelen en doe dan in een schaal of een pot en bewaar in de koelkast tot gebruik.

    Video

    Muntsaus
    Muntsaus

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren