Vegan bosbessen-kokosijs

    • < />

    Vegan bosbessen-kokosijs

    Vegan bosbessen-kokosijs

    (0)
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit romige, vegan ijs wordt gemaakt met verse blauwe bessen, kokosmelk en geroosterd lijnzaad. Probeer het ook eens met bramen, zwarte bessen, frambozen of aardbeien!

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 2 eetlepels geroosterde lijnzaadjes
    • 2 blikjes (elk 400 gr) kokosmelk, gekoeld
    • 300 gr blauwe bessen
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 theelepel kokosolie (optioneel)
    • 1 theelepel stevia poeder
    • ½ theelepel xanthaangom, of meer indien nodig (optioneel)
    • ¼ theelepel Himalaya zout (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:50min 

    1. Maal de geroosterde lijnzaadjes in een koffiemolen of keukenmachine tot ze fijngemalen zijn.
    2. Meng 1 blikje kokosmelk, bessen en citroensap in een blender. Pureer tot de bessen helemaal fijngemalen zijn. Voeg lijnzaad, resterende blikje kokosmelk, vanille extract, kokosolie, stevia, xanthaangom en zout toe. Pureer tot het glad is.
    3. Zet de kan van de blender ongeveer 15 minuten in de vriezer om te koelen.
    4. Schenk het mengsel in een ijsmachine en maak er ijs van volgens de gebruiksaanwijzing van de machine, in ongeveer 20 minuten. Bewaar in een afgesloten bakje.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren