Zalm-spinazie pannenkoeken

    Zalm-spinazie pannenkoeken

    9keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Van oudsher werden er bij ons thuis regelmatig pannenkoeken gebakken. In de loop der jaren zijn daar verschillende variaties door ontstaan. Eén daarvan is de volgende:

    ciscahelfrich Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • ½ pak pannenkoekenmix (+melk en eieren volgens aanwijzing op het pak)
    • 1 pak bladspinazie (diepvries)
    • 2 blikjes roze zalm (a 213 gram) b.v. van John West
    • 50 ml slagroom
    • 100 g geraspte kaas (belegen of oud)
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak de pannenkoeken zoals u gewend bent om te doen.
    2. Zalm laten uitlekken en in stukken verdelen.
    3. Verwarm de spinazie in magnetron of in een pannetje op middelmatig vuur.
    4. De spinazie afgieten en 50 gr geraspte kaas en de slagroom erdoor roeren. De stukken zalm er door scheppen en met wat zout en peper bestrooien (naar smaak).
    5. Verdeel het mengsel over de pannenkoeken. Rol de pannenkoeken op en bestrooi met de resterende geraspte kaas.
    6. Heerlijk met bijvoorbeeld een tomatensalade.
    7. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Arnold
    van
    0

    Heerlijk en makkelijk! - 08 jan 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren