Chocolade Baileys® cheesecake

    (6)
    3 uur 20 minuten

    Dit is de makkelijkste en lekkerste cheesecake die ik ooit heb gemaakt. Romig en rijk van smaak en perfect voor Kerst of Pasen. Pure en witte chocolade is mijn favoriete combinatie, maar je kunt ook alleen pure, melk- of witte chocolade gebruiken.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cheesecake

    • 100 gr boter
    • 250 gr digestive koekjes, verkruimeld
    • 100 gr pure chocolade
    • 50 ml slagroom
    • 150 gr witte chocolade
    • 100 ml Baileys® of een andere Ierse roomlikeur
    • 250 gr Philadelphia light roomkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de koekkruimels toe en meng goed door. Druk het mengsel op de bodem van een springvorm en laat in de koelkast afkoelen.
    2. Smelt ondertussen de pure chocolade in een kom bovenop een pan met zacht kokend water.
    3. Voeg als de chocolade is gesmolten de slagroom toe, mix goed door en zet opzij. Smelt nu de witte chocolade op dezelfde manier. Meng de pure chocolade met de witte chocolade en voeg langzaam ook de Baileys® toe.
    4. Klop in een aparte kom de roomkaas los en voeg het chocolademengsel toe. Mix een paar minuten tot het glad en luchtig is.
    5. Doe het mengsel in de springvorm, bovenop de kruimelbodem en zet minstens 3 uur in de koelkast om stevig te worden. Ik laat het meestal een nacht staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren