Amaretti chocoladetaart

    (4)
    50 minuten

    Bij deze chocoladetaart wordt de bakvorm bestrooid met amaretti (Italiaanse amandelkoekjes), daardoor krijgt de taart een heerlijke, dunne korst.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kuchen

    • 100 gr pure chocolade
    • 120 gr boter
    • 3 eieren
    • 70 gr amaretti koekjes
    • 150 gr suiker
    • 50 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • Voor het glazuur :
    • 100 gr pure chocolade
    • 100 ml slagroom
    • 70 gr geroosterde gehakte amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt de chocolade met 100 gr boter in een kom op een pan met zacht kokend water (au bain marie). Meng en zet opzij. Verkruimel de amaretti koekjes in een keukenmachine fijn. Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in met boter en bestrooi met de koekkruimels. Zet in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eieren met de suiker met een elektrische mixer en voeg dan geleidelijk bloem, bakpoeder en chocolademengsel toe. Mix alles goed door. Schenk in de voorbereide bakvorm en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt.
    3. Laat de taart na het bakken in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster.
    4. Glazuur:

    5. Smelt de chocolade met de slagroom au bain marie. Verdeel met een spatel over de cake en bestrooi met gehakte amandelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    0

    Zeer lekker! Makkelijk te maken en vetrassende smakencombi.  -  29 okt 2017

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren