Romige rabarbertaart

    (72)
    1 uur 20 minuten

    Een taart met verse rabarber waar mijn hele familie dol op is. Heerlijk als je het warm serveert met een bolletje vanille ijs.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr suiker
    • 230 gr zure room
    • 3 eieren
    • 2 eetlepels bloem
    • ½ theelepel vanille extract
    • ¼ theelepel zout
    • 365 gr fijngehakte verse rabarber
    • 1 ongebakken taartbodem van 23 cm doorsnee
    • 65 gr suiker
    • 40 gr bloem
    • 1 theelepel kaneel
    • 55 gr boter, zacht

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Mix 250 gr suiker, zure room, eieren en 2 eetlepels bloem in een grote kom tot het glad is. Roer vanille extract en zout erdoor. Schep de rabarber erdoor. Schenk het beslag in de taartbodem.
    3. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Meng ondertussen 65 gr suiker, 40 gr bloem en kaneel in een kleine kom. Meng de boter door het mengsel met een vork of deegmenger tot je grove kruimels krijgt. Zet opzij.
    4. Haal de taart uit de oven. Zet de temperatuur lager naar 175°C. Bestrooi de taart gelijkmatig met het kruimelmengsel. Zet de taart weer in de oven en bak in 30 minuten goudbruin.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (72)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties