Mexicaanse Shakshuka

    (3)

    Shakshuka met een Mexicaans tintje. Een eenpansgerecht van gepocheerde eieren, tomaat, uien en gerookte pepers. Heerlijk voor een speciale brunch!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 160 gr fijngesneden ui
    • 1 eetlepel fijngesneden knoflook
    • 225 gr geroosterde rode paprika, uit pot, uitgelekt en fijngesneden
    • 3 eetlepels tomatenpuree
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel gemalen ancho chilipeper
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 800 gr tomatenblokjes (in blik), niet uitgelekt
    • 120 ml water
    • Zout en peper naar smaak
    • 6 eieren, of meer indien nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit olie in een koekenpan of wok op medium vuur. Bak de uien tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg geroosterde paprika en knoflook toe; bak tot de knoflook geurig is, 1 tot 2 minuten. Roer tomatenpuree, chilipoeder en ancho peper, komijn en paprikapoeder erdoor. Bak 1 minuut mee.
    2. Roer de tomatenblokjes en water erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur hoger en breng het mengsel aan de kook. Zet dan het vuur weer lager en laat 5 minuten sudderen.
    3. Maak een kuiltje in het mengsel voor elk ei, en breek in elk kuiltje een ei. Dek af, laat de eieren pocheren tot de eiwitten stevig zijn en de dooiers dikker, maar nog niet hard, in 2½ tot 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren