Zweedse gehaktballetjes

    (26)

    Mijn moeder serveerde deze gehaktballetjes van half om half gehakt altijd voor speciale gelegenheden met twee verschillende sauzen: een roomsaus en een zoete rode bosbessen saus (lingonberry).


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 48 gehaktballetjes

    • 1 eetlepel boter
    • 1 eetlepel fijngehakte ui
    • 40 gr paneermeel
    • 120 ml water
    • 120 ml slagroom
    • 450 gr half om half gehakt
    • 2 theelepels zout
    • ¼ theelepel witte peper
    • 1/3 theelepel suiker
    • 3 eetlepels boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan op laag vuur. Roerbak de ui in de gesmolten boter tot het lichtbruin is, in 5-8 minuten.
    2. Meng paneermeel, water en slagroom in een grote kom; laat 2 minuten staan. Meng ui, gehakt, zout, peper en suiker door het paneermeelmengsel tot het goed gemengd is. Vorm met je handen ongeveer 48 kleine gehaktballetjes van het mengsel.
    3. Smelt 3 eetlepels boter in een koekenpan; voeg de gehaktballetjes toe. Braad ze bruin in 25 minuten, tot de gehaktballen helemaal gaar zijn. Schud af en toe met de pan zodat ze gelijkmatig bruin worden.

    Tip

    Bestrooi je handen met bloem zodat de gehaktballetjes niet blijven plakken. Op deze manier houden ze ook beter hun vorm tijdens het bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (26)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren