Thaise gehaktballetjes in tomaten-currysaus met kokos

    (2)
    1 uur 55 minuten

    Deze Thais geïnspireerde gehaktballetjes zitten vol smaak en worden gesudderd in een geurige tomaten-kokoscurry. Serveer met jasmijnrijst of rijstnoedels.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Gehaktballen
    • 675 gr mager varkensgehakt
    • 2 theelepels vissaus
    • 1½ theelepel fijngesneden knoflook
    • 1½ theelepel fijngesneden verse gember
    • 3/4 theelepel citroengras puree
    • 3 eetlepels fijngesneden verse koriander
    • 1 eetlepel arachideolie
    • Saus
    • 2 eetlepels arachideolie
    • 85 gr fijngesneden ui
    • 800 gr (blik) tomatenblokjes
    • 2 eetlepels rode curry pasta
    • 180 ml kokosmelk
    • Zout naar smaak
    • Verse fijngehakte koriander (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Meng gehakt, vissaus, knoflook, gember, citroengras, koriander en arachideolie in een kom. Meng goed door. Zet minstens 1 uur in de koelkast om de smaken te laten mengen.
    2. Vorm balletjes van het mengsel van ongeveer 3 cm doorsnee. Je kunt ongeveer 34-36 balletjes maken van het mengsel.
    3. Verhit 1 theelepel arachideolie in een grote koekenpan op medium vuur. Bak de gehaktballetjes in gedeelten aan alle kanten bruin en gaar, ongeveer 14-16 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en doe in een kom.
    4. Verhit de resterende 1 eetlepel olie op medium vuur. Bak de ui glazig, in 5-6 minuten. Voeg tomaten toe en breng zachtjes aan de kook. Roer de curry paste erdoor. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes 20-25 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
    5. Pureer de saus met een staafmixer tot een glad mengsel. Roer de kokosmelk erdoor en voeg naar smaak nog zout toe indien nodig. Doe de gehaktballetjes in de saus en laat nog 5 minuten sudderen, tot het warm is.
    6. Garneer met koriander indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren