Pittige speltsalade met kip

    (22)
    1 uur 45 minuten

    Een kleurrijke salade gemaakt met spelt, kip en een pittige sojasaus dressing.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 60 ml sojasaus
    • 3 eetlepels (45 ml) Aziatische sesamolie
    • 2 eetlepels (30 ml) olijfolie
    • 2 eetlepels (30 ml) rijstwijnazijn
    • 2 eetlepels (35 gr) pindakaas (zonder stukjes)
    • 1/8 theelepel cayennepeper
    • 1 eetlepel geraspte verse gember
    • 1 eetlepel geraspte verse knoflook
    • 1 serrano chilipeper, fijngesneden
    • 1 kopje (235 ml) spelt
    • 1,5 liter water
    • ½ theelepel grof zeezout
    • 1 liter water
    • ½ theelepel zout
    • 1 ui, geschild en in stukken
    • 4 kipfilets
    • 1 rode paprika, gesneden
    • 1 bosje lente-ui, dun gesneden
    • 15 gr grof gehakte verse peterselie
    • 10 gr grof gehakte koriander
    • 3 wortels, dun gesneden
    • 180 gr dun gesneden rode kool

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Klop met een garde sojasaus, sesamolie, olijfolie, azijn, pindakaas, cayennepeper, gember, knoflook en serranopeper in een kleine kom samen; zet opzij.
    2. Rooster de speltkorrels in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze gebruind zijn en sommige open geknapt zijn. Haal ze van het vuur, schep in kaasdoek en spoel goed af met koud water. Laat uitlekken. Breng 1,5 liter water aan de kook in een grote pan; voeg 1/2 theelepel zout toe en roer de spelt erdoor. Breng weer aan de kook, doe de deksel erop, zet het vuur lager en laat zachtjes 1 uur koken. Giet af, laat uitlekken en zet opzij om af te koelen.
    3. Vul ondertussen een pan met 1 liter water, 1/2 theelepel zout en de ui. Breng aan de kook op hoog vuur. Voeg kipfilet toe, zet het vuur iets lager, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen.
    4. Trek de kip in stukjes en doe in een grote kom. Roer de spelt, paprika, lente-ui, peterselie, koriander, wortel en kool erbij. Schenk de saus over de salade en roer goed door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (22)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren