Oma's appeltaart

    Oma's appeltaart

    49keer bewaard
    1uur30min


    8458 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn oma's recept voor appeltaart. iedereen in de familie is er dol op! Ik hoop dat het ook uw favoriet wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 recept voor een taartdeeg
    • 125g ongezouten boter
    • 3 eetlepels bloem
    • 4 eetlepels water
    • 100g suiker
    • 100g donkerbruine basterdsuiker
    • 8 Granny Smith appels, geschild, geboord en in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasovenstand 7. Smelt de boter in een pannetje. Roer de bloem erdoor tot het samenhangend wordt. Roer water, suiker en basterdsuiker erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat zachtjes koken.
    2. Rol het (al vantevoren bereide) deeg uit zodat je er de bodem en de rand van een taartvorm van 23 cm mee kunt bekken. Vul met appels. Bedek met reepjes deeg zodat je een ruitjespatroon krijgt. Schenk voorzichtig het suiker en botermengsel over het deeg. Schenk langzaam zodat het niet over de rand gaat.
    3. Bak de appeltaart 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de temperatuur lager naar 180 C / gasovenstand 4. Bak de taart nog eens 35 tot 45 minuten, tot de appels zacht zijn. Serveer de appeltaart met ijs of custard.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Julia12
    van
    5

    - 24 okt 2012

    1

    wooooow wat een lekker gerechtje jamjam! - 17 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren