Speltkoekjes met chocola en pecannoten

    Een soort chocolate chip cookies, maar dan gemaakt met speltmeel, pecannoten en chocolade. Je kunt hier 10 koekjes mee maken, maar je kunt het recept natuurlijk altijd verdubbelen om er meer te maken!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 koekjes

    • 120 gr volkoren speltmeel
    • 50 gr zelfrijzend bakmeel (biologisch)
    • ½ theelepel baksoda
    • ¼ theelepel zout
    • 100 gr boter (kamertemperatuur)
    • 65 gr suiker
    • 65 gr bruine basterdsuiker
    • ½ theelepel vanille extract
    • 1 ei, losgeklopt
    • 30-40 gr pecannoten
    • 50-70 gr pure chocolade, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 13min  ›  Klaar in:23min 

    1. Zeef de droge ingrediënten.
    2. Mix in een andere kom de boter en suiker 2 minuten. Dit kan ook met een vork als je geen handmixer hebt.
    3. Voeg vanille extract toe en het losgeklopte ei en mix door.
    4. Voeg het meelmengsel toe en klop langzaam door, tot het goed gemengd is.
    5. Roer de noten en chocolade erdoor. Zet het deeg minstens 1 uur in de koelkast.
    6. Verwarm de oven voor op 180°C.
    7. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep steeds een lepel vol van het deeg in een hoopje op de bakplaat. Bak de koekjes 13-15 minuten in de voorverwarmde oven.
    8. Laat de koekjes een paar minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze naar een rooster verplaatst om verder af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren