Marokkaanse kip uit de tajine

    (1)
    45 minuten

    Een simpel gerecht maar met een zeer explosieve smaak.

    RenateWit

    Noord-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 2 theelepels ras el hanout
    • 1 eetlepel olie
    • 2 halve kipfilets
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook
    • 3 cm gember
    • 200 ml kippenbouillon
    • Sap van een grote sinaasappel
    • 2 kaneelstokjes
    • Geroosterde amandelen
    • Gedroogde of verse koriander
    • Eventueel maïzena om de saus iets in te dikken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Maak een papje van de paprikapoeder, ras el hanout en de olie en wrijf hier de kipfilets mee in.
    2. Snij de ui, knoflook en gember in kleine stukjes. En zet de tajine alvast op een vlamverdeler op het vuur in alvast op te warmen.
    3. Bak het uienmengsel in een beetje olie lichtbruin. Voeg daarna de kipstukjes toe en geef deze in 10 minuten een mooi bruin kleurtje.
    4. Schep het kipmengsel n de tajine, schenk de bouillon en de sinaasappelsap erbij en leg de kaneelstokjes tussen de kip.
    5. Wacht tot het pruttelt en laat het dan in 30 minuten gaar worden.
    6. Roer eventueel 1 theelepel maïzena door een beetje water en schenk dit in de tajine.
    7. Verdeel de geroosterde amandelen over de tajine en sprenkel wat koriander erover heen.
    8. Serveer met witte rijst en een schotel rauwkost.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    RenateWit
    van
    0

    1 grote smaakexplosie  -  06 jun 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren