Aspergesoep van witte asperges met blauwe kaas

    (4)

    Een klassiek recept voor aspergesoep, maar met een twist: Cambozola maakt deze soep extra romig. Als je deze Duitse kaas niet kunt vinden, kun je het vervangen door je favoriete blauwe kaas.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr witte asperges
    • zout naar smaak
    • snufje suiker
    • 60 gr boter
    • 2 sjalotjes, fijngehakt
    • 1 volle eetlepel bloem
    • 100 ml witte wijn
    • 100 gr Cambozola blauwe kaas, in blokjes
    • 1 bosje kervel
    • zwarte peper naar smaak
    • 75 gr slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de asperges met een dunschiller van net onder de punt naar beneden. Verwijder de harde uiteinden van de steeltjes. Snij de asperges fijn, maar hou de aspergepunten apart.
    2. Breng een pan water aan de kook en voeg een snufje zout toe, een snufje suiker, 15 gr boter en de asperges. Zet het vuur lager en laat zachtjes koken tot de asperges gaar zijn en makkelijk zijn in te prikken met een mes, in ongeveer 15-25 minuten. De kooktijd hangt af van de dikte van de asperges. Giet af maar bewaar het kookvocht. Meet 500 ml kookvocht af en zet opzij.
    3. Verhit de resterende 45 gr boter in de pan en bak de sjalotten hierin al roerend glazig. Voeg de bloem toe en roer door tot de sjalotten bedekt zijn.
    4. Roer met een garde de wijn en het kookvocht erdoor en blijf roeren tot je een gladde, iets dikke saus hebt. Voeg de kaas toe en roer tot deze is gesmolten.
    5. Hou de aspergepunten apart en voeg de rest van de asperges toe aan de pan. Haal de blaadjes van de kervel, bewaar een paar voor garnering en voeg de rest toe aan de pan.
    6. Pureer de soep tot een glad mengsel, met een staafmixer of in gedeelten in een blender. Breng op smaak met zout en peper.
    7. Klop de slagroom stijf. Roer dit door de soep. Garneer met de apartgehouden aspergepunten en de kervel en serveer direct.

    Witte asperges

    Bekijk voor tips ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren