100% perzikmuffins

    100% perzikmuffins

    22keer bewaard
    50min


    481 personen hebben dit gemaakt

    Op zoek naar een manier om perziken te verwerken, bedacht ik dit muffinrecept. Het lijkt een beetje op perzikcrumble in een muffin en is zo lekker dat ik het recept met iedereen wil delen! Ook lekker als cake; in dat geval de baktijd verlengen tot 1 uur op 180°C/gasstand 4 en 2 cakevormen gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 375g bloem
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 300 ml plantaardige olie
    • 3 eieren, licht opgeklopt
    • 350g basterdsuiker
    • 340 gr perzik, geschild, pit verwijderd en in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor 16 muffins licht invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom bloem, kaneel, baksoda en zout vermengen. In een aparte kom olie, eieren en suiker vermengen. Het oliemengsel door het bloemmengsel roeren tot het deeg net vochtig is. De perzik erdoor scheppen en het beslag in de bakvorm scheppen.
    3. 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden. 10 minuten laten afkoelen alvorens uit de bakvorm te verwijderen en op een rooster te laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren