Deelbrood met knoflook en Parmezaanse kaas

    (179)
    1 uur 45 minuten

    Als je van knoflookbrood houdt, moet je deze versie met kaas, lente-ui en peterselie eens proberen! In Amerika wordt de methode van balletjes deeg die aan elkaar kleven als het gebakken is 'monkey bread' genoemd. Gebruik kant en klaar brooddeeg uit het koelvak of vriezer.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 3 eetlepels fijngesneden lente-ui
    • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
    • 1½ theelepel knoflookpoeder
    • ¼ theelepel zout
    • 5 eetlepels boter, gesmolten
    • 2 eieren
    • 900 gr brooddeeg
    • 40 gr Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 45min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Vet een tulbandvorm van 25 cm doorsnee in.
    2. Meng lente-ui, peterselie, knoflookpoeder, zout, boter en eieren samen in een kom. Breek het brooddeeg in stukjes ter grootte van een walnoot en dip elk stukje in het eimengsel.
    3. Leg de balletjes dan in de tulbandvorm. Zodra je een enkele laag hebt, bestrooi je ze met Parmezaanse kaas. Herhaal, en bestrooi steeds elke laag met kaas tot alles in de vorm zit. Dek losjes af en laat rijzen tot het in volume is verdubbeld, ongeveer 45 minuten. Verwarm de oven voor op 175°C.
    4. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het brood goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (179)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren