Kleurrijke aspergesalade

    (2)

    Voor deze aspergesalade kun je een restje witte asperges van de vorige dag gebruiken. Maar je kunt ze natuurlijk ook vers koken voor dit recept!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr gekookte witte asperges
    • 100 gr doperwten
    • 100 gr champignons
    • 200 gr gekookte ham
    • 100 gr mandarijnen uit blik, met sap
    • Voor de saus
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 100 gr yoghurt, naturel
    • Zout
    • Peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Snij de witte asperges in stukjes. Blancheer de doperwten een paar minuten in kokend water met wat zout. Maak de champignons schoon en snij in dunne plakjes. Snij de ham in reepjes. Laat de mandarijnen uitlekken maar vang het vocht op.
    2. Meng de ingredienten door elkaar in een kom. Klop mayonaise, yoghurt, zout en peper en wat van het mandarijnensap samen tot een dressing. Meng de dressing door de salade en laat even staan om het in te laten trekken.

    Witte asperges

    Bekijk voor tips ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren