Strawberry shortcake (aardbeientaart)

    (468)
    50 minuten

    Een heerlijke taart om te maken als aardbeien in het seizoen zijn. Het wordt gemaakt met twee lagen cake (een beetje de smaak van scones), gevuld met verse aardbeien en slagroom. Heerlijk voor verjaardagen of bijvoorbeeld moederdag!


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 20cm ronde taart

    • 1 kilo verse aardbeien, kroontje verwijderd en in plakjes
    • 100 gr suiker
    • 280 gr bloem
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 2 eetlepels suiker
    • ¼ theelepel zout
    • 70 gr margarine
    • 1 ei
    • 150 ml melk
    • 475 ml slagroom, stijf geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de plakjes aardbeien met 100 gr suiker. Zet opzij.
    2. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ronde taartvorm in van 20 cm doorsnee en bestrooi met bloem.
    3. Meng bloem, bakpoeder, 2 eetlepels suiker en zout. Wrijf de margarine in het mengsel tot je een kruimelige mix hebt. Maak een kuiltje in het midden en voeg losgeklopt ei en melk toe. Roer tot het net gemengd is.
    4. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake goudbruin is. Laat even afkoelen in de vorm en laat dan verder afkoelen op een rooster.
    5. Snij de iets afgekoelde cake horizontaal doormidden, zodat je twee lagen hebt. Verdeel de helft van de aardbeien over 1 laag en leg de andere laag cake erop. Bedek met de resterende aardbeien en dan de slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (468)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    DavedaMeeuwisse
    0

    Super lekker ik heb het als verjaardagstaart voor mijn dochter gemaakt!  -  18 jul 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren