Williamsburg orange cake (sinaasappelcake)

    (23)
    1 uur 30 minuten

    Een heerlijke sinaasappelcake met rozijnen en walnoten. Extra lekker als je er frosting met sinaasappellikeur op doet. Versier eventueel met mandarijnpartjes voor een extra 'oranje' effect. Ook perfect voor Koningsdag!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 395 gr bloem
    • 300 gr suiker
    • 1½ theelepel baksoda
    • 3/4 theelepel zout
    • 110 gr boter, zacht
    • 50 gr margarine of reuzel
    • 350 gr karnemelk
    • 3 eieren
    • 165 gr blanke rozijnen, fijngehakt
    • 60 gr walnoten, fijngehakt
    • 1 eetlepel rasp van sinaasappelschil
    • 1½ theelepel vanille extract
    • 1 recept voor Frosting met sinaasappelikeur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 9x17,5 cm, twee ronde bakvormen van 23 cm of drie ronde bakvormen van 20 cm in en bestuif met bloem.
    2. Meng bloem, suiker, baksoda en zout samen in een kom. Mix boter, margarine, karnemelk, eieren, rozijnen, noten, sinaasappelrasp en vanille erdoor. Mix met een elektrische mixer 3 minuten op hoge snelheid. Schenk het beslag in de bakvorm(en).
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt. Voor 9x17,5 cm: 45-50 minuten. Voor de andere bakvormen: 30-35 minuten. Laat afkoelen en besmeer met frosting zoals gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (23)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren