Asperges met ham en ei

    Witte asperges met een botersausje met verse peterselie, geserveerd met ham en hardgekookte eieren. Een klassiek gerecht voor in het aspergeseizoen!

    Ali

    Overijssel, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr witte asperges
    • klontje boter
    • 2 eieren
    • 4 plakjes ham
    • 30 gr boter
    • 1 eidooier
    • zout en peper naar smaak
    • scheutje citroensap
    • handvol peterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Hou de asperges bij de kop vast en schil vanaf de kop naar de onderkant, overlappend, tot alle harde schillen verwijderd zijn. Snij dan de harde onderkant (ongeveer 1 cm) eraf.
    2. Zet de asperges (liefst rechtop) in een pan en bedek met water (kopjes net boven). Voeg een snufje zout en een klontje boter toe en breng aan de kook. Laat 10-15 minuten koken, afhankelijk van de dikte van de asperges, tot ze gaar zijn en makkelijk met een mes in te prikken zijn.
    3. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook in ongeveer 10 minuten hard. Haal ze uit de pan en leg ze in een kom met ijswater. Pel en halveer de eieren.
    4. Voor de saus:

    5. Smelt de helft van de boter in een pan bovenop een pan met zacht kokend water (au bain marie) en voeg al roerend met een garde de eidooier toe, zout en peper naar smaak en een scheutje citroensap. Voeg al roerend de rest van de boter toe en laat smelten. Blijf verwarmen, maar laat niet koken en klop goed door, tot je een dikke saus hebt. Haal van het vuur en roer de fijngehakte peterselie erdoor.
    6. Leg de asperges op een bord, verdeel de saus erover en garneer met de ham en gehalveerde hardgekookte eieren.

    Witte asperges

    Bekijk ons artikel voor tips voor het schillen, koken en bewaren van asperges.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren