Avocado salade met mais

    (108)

    Een heerlijke salsa van avocado, limoensap en mais. Lekker bij zowel tortillachips als gegrilde kip. Maak het vlak voor serveren voor de beste smaak.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 maiskolven, bladeren en draden verwijderd
    • 2 avocado's, geschild en in blokjes
    • 1 rode ui, fijngesneden
    • 1 rode paprika, in blokjes
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gedroogde chilipeper
    • kleine handvol gehakte verse oregano
    • 5 eetlepels rode wijnazijn
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 eetlepels vers limoensap
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Leg de mais in een grote pan met water en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken tot de maiskorrels gaar zijn, maar nog knapperig. Giet af en koel in koud water. Schraap met een mes de maiskorrels van de kolf.
    2. Doe de maiskorrels in een kom. Roer avocado, rode ui, paprika en knoflook erdoor. Voeg komijn, chilipeper en oregano toe. Meng azijn, olijfolie en limoensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (108)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren